Siirry pääsisältöön

Kaksoisliekki Osa 15: Asiat jotka tiedostamalla pääset liekkimatkallasi eteenpäin!


Tänään Valo jatkaa pääsiäisen munaspeciaalia ja roiskauttaa toisen tuhdin lastin liekkiasiaa ja höpöttelee kognitiivista vinoumista. Munajutut kuitenkin siirretään hetkeksi syrjään ja keskitytään mielen sopukoissa piileviin kummallisuuksiin, joilla on vaikutusta elämäämme, eli kaikkeen mistä kaksoisliekkeydessä on kysymys.

Koska liekkimatkassa kaikki vaikuttaa kaikkeen, on syytä tiedostaa, minkälaisia asioita päämme sisällä pyörii ja miten niillä on taipumusta hankaloittaa matkaamme. Kyse on kognitiivisista vinoumista, joita esiintyy kaikilla meillä ihmisillä. Pääasiassa liekit ovat aika vinossa olevaa porukkaa muutenkin (tämän Valo on ihan empiirisesti kokenut), joten muita vinoutumia tuskin tarvitaan. Kyse on tieteellisesti todistetuista, olemassa olevista asioista. Tämä ei kuitenkaan ole tieteellinen artikkeli vaan vinoutumien riepotteleman liekkimatkalaisen tulkintoja ja omia havaintoja kaksoisliekkeyden miinakentältä. Varo siis mihin astut, se on todennäköisesti itsesi asettama miina. Erilaisia vinoumia on satoja ja tässä artikkelissa käsitellään niistä yhdeksää.


Vahvistusvinouma

"Taipumus poimia ”faktoja” jotka tukevat omia näkemyksiä"

Liekkimatka on alkuvaiheessa helvettiä ja kaikki eivät sitä kykene viemään loppuun asti. Vahvistusvinouman avulla poimitaan sopivat faktat, joille tuetaan matkan keskeyttämistä. Kimuranttia tästä tekee se, ettei keskeyttäjät usein itse ymmärrä keskeyttäneensä. Jos elämäsi ei ole paratiisi maanpäällä ja edelleen triggeröidyt ties mistä, liekkisi ignooraa sinua, parisuhteesi sakkaa tai ties mitä muuta. Vaikka olisit huikean henkisen matkan kulkenut, matkasi on silti todennäköisesti vielä kesken. Ole siis lähes inhorealistisen rehellinen itsellesi.


 Emotionaalinen perusteleminen

"Oletko kuullut seuraavan lauseen: kyllä ihminen itse tietää mikä hänelle on hyvästä ja mitä pitää tehdä?"

Tiesitkö, että ihmisen aistit ja keho voi olla viritetty tai virittäytynyt antamaan vääriä signaaleja? Ne voi olla pitkältäkin ajalta ”kalibroituneet” väärin esimerkiksi sairauksien tai muiden huonosti menneiden elämäntilanteiden johdosta. Huippu-urheilijatkin käyttävät valmentajaa, miksikö? Siksi, että omasta subjektiivisesta näkökannastaan on vaikea nähdä omaa toimintaansa tai tulkita kehon signaaleja. Siihen toki harjaantuu ajan myötä paremmaksi mutta se vaatii valtavan työn.
Valo ei ehkä suosittele kaksoisliekkivalmentaja hommaamista (nykyään niitäkin alkaa jo olla) mutta usein läheisiltä tai kaiken maailman diletanteilta neuvoa kysyttäessä mennään metsään huolella. Ne läheiset ihmiset eivät useinkaan ole kykeneväisiä näkemään asioita objektiivisesti vaan sekoittavat mukaan tunnetta, vanhoja muistoja, tapahtumia ja muita elämän vaiheita. Ulkopuolinen asiantuntija näkemys voi olla joskus paikallaan, kunhan valitse huolella osaajan. Epäpäteviä valmentajia ja neuvonantajia kyllä riittää, ihan samalla tavalla niitä osaajia ja epäpäteviä löytyy jokaisesta ammattiryhmästä. 


 Ryhmäajattelu

"Taipumus päätyä ratkaisuun joka miellyttää kaikkia"

Jos liekkiasioista keskustellaan suurella porukalla, muuttuu se usein naminami pusipusi keskusteluksi ja lopulta päädytään jopa konsensukseen. Tällä hetkellä on joku helvetin kaksoisliekki trendi jossa jokaista vitun lomaromanssia ja vaikeaa ”poikkista” luullaan kaksoisliekiksi. Kaksoisliekki tietoisuuden nouseminen johtuu toki myös ajan hengen muutoksesta mutta myös informaation helposta saatavuudesta. Kuka tahansa Seppo voi esiintyä kaksoisliekki experttinä (ta exseppona), keksiä itselleen alter ego nimi ja horista kasvottomana jonninjoutavia.

Trendien nouseminen nostaa esiin erilaisia ryhmiä joihin väistämättä hakeutuu henkilöitä ketkä eivät ole kaksoisliekkejä ja valitettavasti suurin osa aidoista kaksoisliekeistäkin on aivan pihalla siitä missä omassa elämässä mennään tai mitä asioille oikein pitäisi tehdä. Kun tämä orkesteri laitetaan soittamaan samaan foorumiin niin takaan, ettei sieltä kovin helposti käyttökelpoista tietoa tule löytymään.


 Menetyksen pelkääminen

"Ei haluta riskeerata nykyistä, vaikka tuleva olisi monin verroin parempi"

Koska kaikissa meissä asuu pieni tai vähän suurempi muutoksen pelko johtaa se liekkimatkalla siihen, että ennen kuin transformaatio 5D tasolle voi tapahtua, käydään kaikki mahdolliset kikat läpi 3D tasolla. Todetaan ettei ne toimi, ihmetellään, minkä vitun takia mikään ei toimi niin kuin ennen, pyristellään paskat housussa aikamme, pesuainetsunami pyyhkii yli ja ne pinttyneet 3D paskatahrat irtoavat, kuin OmoColorin TV mainoksessa.

Tuo pyristeleminen on omalla tavallaan hauskaa katsottavaa, vaikka se toki raskasta kyseiselle henkilölle onkin. Koska juurikun olet kiivennyt Mount Everestin, vedät henkeä, käännyt ympäri ja nostat katseesi, on edessäsi uusi vuori nimeltä K2. Nyt kun luot mielikuvan itsellesi vuorikiipeilijästä, jolla kirjaimellisesti on paskat housussa, voi se ehkä olla hetken huvittavaa. Muutos joka tapauksessa tulee ja mitä vähemmän pidät kiinni vanhasta ja taistelet vastaan, sitä nopeammin asiat tulevat, menemään eteenpäin. Liekkimatkalla on mielenkiintoinen vaikutus, joka näkyy nimenomaan siinä, että mitä enemmän vastustat, sitä enemmän sinua joko vedetään asian puoleen tai työnnetään siitä pois. Mitä enemmän haluat parisuhteeseen liekkisi kanssa, sitä kauemmas häntä jatkuvasti työnnät. Samaa pätee kaikkiin muihinkin asioihin.


 Sattumanvarainen ajattelu

"Jos mielipidettä tutkitaan tarkemmin, huomataan ettei siinä ole mitään logiikkaa"

Valo on kuullut useinkin sanottavan, ettei kaksoisliekkeydessä ole minkäänlaista logiikkaa. Jos näin olisi, olisi matka 5D tilaan täysin mahdotonta saavuttavaa ja onnistuminen lähinnä lottovoiton luokkaa. Jos logiikkaa ei tunnu löytyvän on kyse tarkastelijan logiikan puutteesta. Kaksoisliekkimatka on mitä nerokkaimmin rakennettu järjestelmä jossa kaikelle on paikkansa. Se johdattaa sinua järkkymättömällä logiikalla kohti haluttua lopputulosta, se ei vaan koskaan mene sitä reittiä, kun haluaisit. Ihmisillä kun on tapana valita se helpoin tie joka harvoin tuo maksimaalisia tuloksia.
Logiikka on siitä hankala asia, ettei sitä kovin helposti voi kehittää ilman että sinulla on siihen synnynnäisiä kognitiivisia valmiuksia. Jotta matkan saa vietyä ”loppuun” asti ei siihen onneksi tarvita korkeaa älykkyysosamäärää. Ratkaisut kyllä löytyvät ajan kanssa, ajattelu vain vaatii hieman vaivaa. Jos vaikuttaa siltä, ettei mitään logiikkaa ole, mietihän uudestaan ja jos ei vieläkään aukene, mieti vielä kerran ja kolmannenkin, kyllä se siellä on. Katsontakannat täytyy toki vaihtaa uudenajan näkemyksiin ja miettiä isoja kokonaisuuksia. Isoista kokonaisuuksista löytyy usein avaimet, älä siis jää nussimaan yksityiskohtiin.


Yksimielisyysharha

"Etkös sä olekkin tästä samaa mieltä?"

Monesti me sorrumme ajatteluun, jossa oletamme, että kaikki muutkin ajattelevat samalla tavalla kuin mekin. Parisuhteissa, kavereiden kesken ja työelämässä tämä tuo väistämättä konflikteja. Me emme ajattele samalla tavalla asioista. Meillä on erilaiset taustat, persoonallisuuden rakenteet ja syntymässä saadut kognitiiviset kyvyt ja aikuisiällä niiden kehittäminen. Koska kaksoisliekit ovat johtajia, on vaarallista ajatella, että me kaikki ajattelemme samalla tavalla. Ennen kuin voit olla johtaja ja johtaa itseäsi, sinun on ymmärrettävä menneisyytesi ja niiden vaikutus tunteisiisi. Kun tiedät mistä tunteesi tulee, voit alkaa johtamaan itseäsi. Kun osaat johtaa itseäsi, voit johtaa menestyksekkäästi muita.

Ihmisillä on myös taipumus ajatella, että omat ajatukset ovat parempia kuin muiden. Se menee lähes aina näin. Me kuitenkin kurkitaan ulos omasta subjektiivisuuden sukkalaatikosta jota reunustaa aina ja aina vain uudet sukkalaatikot. Kun kuvittelet ajattelevasi boksin ulkopuolelta, oletkin vain seuraavan, vähän isomman boksin sisällä. Tiedosta se, ettei omat ajatuksesi välttämättä ole aina parempia kuin muiden eikä me kaikki ajatella samalla tavalla. Jopa se iki-ihana kaksoisliekkimussukkasi saattaa olla monestakin asiasta kanssasi erimieltä. Hyväksy se!


Ylivertaisuusvinouma

"Tunnistatko tilanteen, jossa joku henkilö on saanut hieman tietoa jostain asiasta ja julistaa sen jälkeen tietävänsä siitä kaiken? Kyseinen henkilö on myös kykenemätön tunnistamaan todellista asiantuntijuutta"

Kyse on ylivertaisuusvinoumasta jossa yksilöt jotka ovat kaikista heikoimpia osaamiseltaan, arvioivat omaa kyvykkyyttään pahiten yläkanttiin. Todellinen asiantuntija kyseenalaistaa, näkee harvoin vain yhtä ainoaa ratkaisua, osaa keskustella asiasta moniulotteisesti ja näkee isoja kokonaisuuksia ja niiden vaikutuksia asioihin.
Tosi elämä on esimerkkejä täynnä. Oletko itse mahdollisesti jonkin alan asiantuntija? Opiskellut pitkään, tehnyt työtä vuosia, edennyt urallasi ja aina tulee eteen henkilöitä jotka ovat sitä mieltä, ettet tiedä yhtään mitään? Tai tietävät paremmin kuin sinä, ihan sen perusteella, että lukivat jonkun kirjan aiheesta tai pari blogia netistä.
Valo on kohdannut tätä hyvinkin usein. 

Se tekee kanssakäymisestä monesti mahdotonta, varsinkin jos keskustelukumppanilla on vahvoja egon vaikutuksia. Periksi ei anneta, vaikka kuinka väärässä oltaisiin. Valo itsekkin syyllistyy tähän aika ajoin, vaikka omaisit uskomattoman laajan määrän tietoa, voi tapahtua seuraavaa. Kohtaat elämässäsi tilanteen joka vaikuttaa näennäisesti samalta minkä olet kohdannut aiemmin. Teet päätelmän ratkaisusta tai arvioit tilanteen, se mitä jäi huomiotta, oli että tilanne olikin näennäisesti sama mutta siihen kytkeytyi paljon erilaisia nyansseja, joka muutti sen luonnetta. Samoja lainalaisuuksia toki esiintyy monissa eri asioissa mutta se ei tarkoita, että kaikki ongelmat voidaan ratkaista samalla tavalla.

Ole tietoinen, milloin oikeasti tiedät ja milloin et. Yksi parhaista asioista nykymaailmassa on tiedon vapaa saanti ja tietoa keräämällä, jalostamalla ja ymmärtämällä voi saavuttaa ihmeellisiä asioita.


Sokea piste

"Sokean piste on se kohta mitä et itsessäsi edes näe tai halua nähdä"

Onko tuttu tilanne? Parisuhteessa puolisiso syyttää sinua pettämisestä mutta tekeekin sitä itse? On aatteellinen. jonkun asian puolesta puhuja ja käykin ilmi, että itse on syyllistynyt juuri kyseiseen asiaan. Näkee muissa ihmisissä moraalittomuutta samalla kun itse touhuilee kyseenalaisia asioita silloin kun muut eivät sitä näe. Esimerkkejä on lukuisia ja tässä kuvataan projektiota, jossa henkilö näkee omat ongelmansa muiden ongelmana, ei itsensä. Valon mielestä tämä on paras tapa paljastaa sokea piste.

Sokean pisteen hankaluus on siinä, ettei sitä näe. Siksi sitä kutsutaan sokeaksi pisteeksi. Jossain kohti se kyllä konkretisoituu henkilölle ja usein ulkopuolinen maailma laittaa stopin asioille. Toki riippuen siitä kuinka vakavasta asiasta on kysymys. Pienet pisteet häviävät normaali arjen hulinaan mutta vakavilla asioilla on vakavat seuraamukset.

Seuraavan kerran kun tunnistat epämiellyttävän piirteen toisessa henkilössä, ota tunne tarkkailuun. Onko se mahdollisesti sinun oma sokea pisteesi? Viimeisen parin vuoden aikana sokeiden pisteiden projektiot konkretisoituivat Valolle hyvinkin henkilökohtaisesti. Niitä löytyi omasta käytöksestä kuin myös lähipiirin henkilöistä jotka tekivät sitä Valolle. Asian ymmärtäminen helpottaa elämää huomattavasti vaikka kyseisestin henkilöiden kanssa elämä voikin olla ajoittain hyvin hankalaa. Meidän ei kuitenkaan siitä kannata huolehtia, tsunami tulee, ihan kaikille 😊


Valon matkassa jossain! Hyvää pääsiäistä kaikille trulleille ja noidille luutienne päällä missä ikinä liihotattekin. Muistakaa munajahdissa pitää kohtuus, koolla ei ole niinkään merkitystä, värihän sen ratkaisee. Eikös? Jos haluat lähettää munastasi kuvan, voit lähettää sen osoitteeseen kaksoisliekit@gmail.com. Vastamunan toivossa tai pelossa kuvia ei kannattaa lähettää.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kaksoisliekki Osa 6: Kaksoisliekkimatkan vaikutuksia elämääsi

Kaksoisliekit kohtaa ja elämäsi ei ole enää entisellään Se kuuluisa kaksoisliekkikohtaaminen on tapahtunut ja elämässä myllertää muutokset. Usein nämä muutokset kuvataan romanttisen kauniina ja rakkauden täyteisenä asiana. Todellisuudessa kyse on Talvivaaran ympäristökatastrofin kaltaisesta täystörmäysestä, jotka onneksi ajan myötä on saatu hallintaa ja kohti kestävämpää kehitystä. kaksoisliekki matkassa on hyvin samanlaiset piirteet, koko homma vaikuttaa yhdeltä jättimäiseltä katastrofilta ylitsepääsemättömine ongelmineen mutta sinnikkäästi työtä tekemällä ne asiat alkavatkin järjestyä ja jokainen uusi päivä ajoittaisine notkahduksineen onkin lopulta parempi kuin edellinen. Kaksoisliekin elämässä alkaa tapahtua muutoksia. Tässä muutama ajatus teille liekkimatkalaisille. 1      Ystäväpiiriin tulee muutoksia On kovin yleistä, että ihmisiä häipyy elämästäsi. Niin toki tapahtuu muutenkin mutta tämä aika ei jätä sinulle enää sellaisia henkilöitä lähellesi ketkä eivät ole oi

Kaksoisliekki Osa 1: Kaksoisliekki, kaksoissielu vai kaksoissäde. Rakkaalla lapsella on monta nimeä

Aika yhden tekevää mitä nimitystä käytämme. Kyse on saman sielun kahdesta puolikkaasta. Jos olet kohdannut omasi, on tämä blogi juuri sinua varten. Suurin osa Suomeksi kirjoitetusta liekkimateriaalista toistelee niitä samoja mantroja ja ovat pääasiassa listauksia siitä mitä kaksoisliekkeys on. Syvällisempää materiaalia ei juurikaan ole. Tämä blogi muuttaa asian, joten tervetuloa mukaan. Kaksoisliekki, mutta mitä muuta olen? Ennen kuin aloitan jorinani liekkeydestä, jonka tarkoitus tulee olemaan provosoida sinua, kerron ensin hieman itsestäni. Olen mies, nuori vai vanha? Sitä ei voi tietää. Työelämässäkö? Todennäköisesti tai myös mahdollista että olen yhteiskunnan rahoilla elävä nettitrolli. Vaatekaappia koristaa huippumuoti tai kulahtaneet ysärivaatteet, pidän estetiikasta, älyllisistä keskusteluista, raskaasta liikunnasta (en tosiaan jooga järvenrannalla tai käytä pellavahousuja), olen luonteeltani analyyttinen akateemikko ja individualisti samassa paketissa, kävin yli kymmen

Kaksoisliekki Osa 2: Liekkien maalliset ongelmat ja mitä niille pitäisi tehdä?

Kaksoisliekki, oletko hukassa? Jos syystä tai toisesta et ole tekemisissä liekkisi kanssa, siitä on turha huolestua. Te olette aina yhdessä riippumatta fyysisestä sijainnistanne tai edes siitä puhutteko toisillenne. Hyvin tyypillistä karkuun juoksevalle osapuolelle on vältellä toista, käyttäytyä kuin toista ei olisi olemassakaan. Älä välitä tästä, pahaltahan se tuntuu mutta niin on tarkoituskin. Meillä on sielussa ja mielen syövereissä haavoja jotka vaativat parantumista. Omat ongelmat on käsiteltävä, pahimmat demonit kohdattava ja ennen kaikkea, sinun on oltava onnellinen ihan itseksesi ilman liekkiäsi. Se että toinen osapuoli juoksee karkuun, ei tarkoita, etteikö hän rakastaisi sinua. Kyllä rakastaa, ihan yhtä paljon kuin sinä häntä. Teille hyvin identtinen polku kuljettavana. Kun jokin haaste tulee eteesi, on se sama haaste myös liekilläsi edessä. Äärimmäisen tärkeää on kiinnittää huomiota itseesi ja omiin tunteisiin. Ensimmäinen sudenkuoppa onkin ajatella, että sinä itse ole