Siirry pääsisältöön

Kaksoisliekki Osa 13: Positiivisuuden ansa! Miksi se on niin vaarallinen?


Positiivisuudella ja positiivisuudella on eroa. Positiivisuus on myös subjektiivinen asia ja jokainen kokee sen hieman eri tavalla. Positiivisuudessa on hyviä puolia ja elämässä kyllä tarvitaan optimismia ja sillä on myös negatiiviset puolensa. Rajat missä ongelmia syntyy ovat hiuksen hienoa ja tässä blogissa Valo kertoo mitään kaunistelematta näkemyksensä siitä, milloin ollaan oikealla tiellä ja milloin mennään metsään ja pahasti.

Milloin raja ylittyy ja ongelmia syntyy?

Jos pillusta lentää sateenkaaria vaikka elämässä asiat menevät päin helvettiä. Silloin on se hetki. Paskoista hetkistä selviämiseen tarvitaan kyllä optimismia mutta ongelmia ei saa verhota positiivisuuden taakse. Annahan kun selitän. Oletetaan, että sinulla on vaikkapa rahahuolia (jotka ovat kovin yleisiä). Rahahuoli elämästäsi ei poistu sitä toivomalla vaan se oma talous on otettava haltuun. Jos palkka on pieni niin kulutut on asetettava tulojen mukaan, jos palkkaa ei taas ole, on vyötä kiristettävä vieläkin tiukemmalle. Positiivisella toivomisella mikään ei kuitenkaan muutu, tai jos ajattelet jättäväsi laskut avaamatta, ne katoavat mystiset. Ei ne katoa eikä ongelmat poistu.

Kun JHT räppää viimeisen kerran kesällä Lahden kisamontussa on Valokin siellä paikalla. Tosin ei suremassa artistin lopettamista vaan nauttimassa kesäpäivästä kavereiden kanssa. Paikalla on myös tuhansia nuoria, jotka itkevät, huutavat ja heidän elämänsä päättyy (hetkellisesti) sillä hetkellä kun valot sammuvat. Kyse on siis fanittamisesta, jonka vaikutus on hyvin samanlainen kuin liiallisen positiivisuuden. Se hämärtää tajuntaa ja siirtää huomion epäolennaiseen ja oikeasti tärkeät jutut painuvat taka-alelle.

Energiapiireissä monesti puhutaan siitä, että kaikki mitä meidän elämässä tapahtuu, on tarkoitettu niin tapahtuvaksi. Kaikki sairaudet, onnettomuudet, tapaturmat ja hyväksikäytöt ovat vain hyväksi sinun korkeimmalle minällesi. Vitut, sanoo Valo. Elämässä tapahtuu vaikka ja mitä ja osa niistä on paskoja asioita eikä niissä tasan tarkkaan ole mitään hyvää. Jos haluat olla joku universuminen huora, jolle kaadetaan paskat niskaan ja pannaan halvalla ja sen jälkeen vielä hymyilet, että olipa taas kasvattava kokemus niin siitä vaan. Edelleenkin niistä paskoista kokemuksista selviämiseen tarvitaan optimismia mutta on myös yritettävä nähdä tapahtumien taakse ja yritettävä oppia. Kovin monesti meidän elämässä tapahtuu asioita mutta ihmiset eivät halua kohdata syitä tapahtumien takana. On asioita joita olisi voitu estää, jos silmät olisivat olleet auki. Kappaleen alussa kuvattu ajattelumalli ”kaikki mitä meillä tapahtuu, on meille hyväksi” on uskontoa, se toimii aivan samalla tavalla kuin liiallinen positiivisuus.

Yritysmaailmassa yrittäjiltä vaaditaan lähes loputonta uskoa omaan juttuun ja tekemiseen. Se milloin yrittäminen muuttuu toivottomaksi päänhakkaamiseksi, voi hiuksenhieno. Jos hirtät itseäsi vain syvemmälle, verhoamalla ongelmia positiivisuuden alle, johtaa lopulta siihen, että pää on niin syvällä perseessä, ettei sieltä enää pääse pois.

Positiivisuus voi pahimmillaan olla kuin miinakenttä ympärilläsi. Olet miinoittanut vuosikausia elämäsi erilaisia osa-alueita, kunnes huomaat, ettei mihinkään voi enää astua mutta askel on otettava. Ja silloin se koko paska räjähtää ilmaan niin, että raajat lentelevät pitkin maita ja mantuja.

Positiivisuus on parhaimmillaan sitä, että uskot itseesi ja siihen että pärjäät. Näet omat kehitettävät osa-alueesi ihmisenä, tunnustat ongelmien olemassa olon ja sinulla positiiviset odotukset tulevaisuudesta ja siitä että saat asiat kyllä ratkaistua, kun teet töitä niiden eteen. Ratkaisu ei välttämättä ole, sillä hetkellä näkyvissä mutta pitämällä silmät auki ja mielen kirkkaan uskot sen kyllä löytyvän. Ja usein se löytyykin. Terve kriittisyys, kyseenalaistaminen ja optimistinen näkemys tulevasta kantaa kyllä pitkälle.

Valo Vilenius on positiivisuuden pienhiukkanen ja rakkauden risiiniöljy joka solahtaa huomaamatta läpi elimistön kuljettaen ylimääräiset paskat ulos. Jos koet, että sateenkaaria sinkoilee elämässäsi liiaksi ja kaipaat realismin rukkasta naamallesi, laita Valolle viestiä ja märkä kinnas lävähtää kasvoillesi nopeammin kuin osaat odottaa. Kaksoisliekit@gmail.com

Valo Vilenius

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kaksoisliekki Osa 6: Kaksoisliekkimatkan vaikutuksia elämääsi

Kaksoisliekit kohtaa ja elämäsi ei ole enää entisellään Se kuuluisa kaksoisliekkikohtaaminen on tapahtunut ja elämässä myllertää muutokset. Usein nämä muutokset kuvataan romanttisen kauniina ja rakkauden täyteisenä asiana. Todellisuudessa kyse on Talvivaaran ympäristökatastrofin kaltaisesta täystörmäysestä, jotka onneksi ajan myötä on saatu hallintaa ja kohti kestävämpää kehitystä. kaksoisliekki matkassa on hyvin samanlaiset piirteet, koko homma vaikuttaa yhdeltä jättimäiseltä katastrofilta ylitsepääsemättömine ongelmineen mutta sinnikkäästi työtä tekemällä ne asiat alkavatkin järjestyä ja jokainen uusi päivä ajoittaisine notkahduksineen onkin lopulta parempi kuin edellinen. Kaksoisliekin elämässä alkaa tapahtua muutoksia. Tässä muutama ajatus teille liekkimatkalaisille. 1      Ystäväpiiriin tulee muutoksia On kovin yleistä, että ihmisiä häipyy elämästäsi. Niin toki tapahtuu muutenkin mutta tämä aika ei jätä sinulle enää sellaisia henkilöitä lähellesi ketkä eivät ole oi

Kaksoisliekki Osa 1: Kaksoisliekki, kaksoissielu vai kaksoissäde. Rakkaalla lapsella on monta nimeä

Aika yhden tekevää mitä nimitystä käytämme. Kyse on saman sielun kahdesta puolikkaasta. Jos olet kohdannut omasi, on tämä blogi juuri sinua varten. Suurin osa Suomeksi kirjoitetusta liekkimateriaalista toistelee niitä samoja mantroja ja ovat pääasiassa listauksia siitä mitä kaksoisliekkeys on. Syvällisempää materiaalia ei juurikaan ole. Tämä blogi muuttaa asian, joten tervetuloa mukaan. Kaksoisliekki, mutta mitä muuta olen? Ennen kuin aloitan jorinani liekkeydestä, jonka tarkoitus tulee olemaan provosoida sinua, kerron ensin hieman itsestäni. Olen mies, nuori vai vanha? Sitä ei voi tietää. Työelämässäkö? Todennäköisesti tai myös mahdollista että olen yhteiskunnan rahoilla elävä nettitrolli. Vaatekaappia koristaa huippumuoti tai kulahtaneet ysärivaatteet, pidän estetiikasta, älyllisistä keskusteluista, raskaasta liikunnasta (en tosiaan jooga järvenrannalla tai käytä pellavahousuja), olen luonteeltani analyyttinen akateemikko ja individualisti samassa paketissa, kävin yli kymmen

Kaksoisliekki Osa 2: Liekkien maalliset ongelmat ja mitä niille pitäisi tehdä?

Kaksoisliekki, oletko hukassa? Jos syystä tai toisesta et ole tekemisissä liekkisi kanssa, siitä on turha huolestua. Te olette aina yhdessä riippumatta fyysisestä sijainnistanne tai edes siitä puhutteko toisillenne. Hyvin tyypillistä karkuun juoksevalle osapuolelle on vältellä toista, käyttäytyä kuin toista ei olisi olemassakaan. Älä välitä tästä, pahaltahan se tuntuu mutta niin on tarkoituskin. Meillä on sielussa ja mielen syövereissä haavoja jotka vaativat parantumista. Omat ongelmat on käsiteltävä, pahimmat demonit kohdattava ja ennen kaikkea, sinun on oltava onnellinen ihan itseksesi ilman liekkiäsi. Se että toinen osapuoli juoksee karkuun, ei tarkoita, etteikö hän rakastaisi sinua. Kyllä rakastaa, ihan yhtä paljon kuin sinä häntä. Teille hyvin identtinen polku kuljettavana. Kun jokin haaste tulee eteesi, on se sama haaste myös liekilläsi edessä. Äärimmäisen tärkeää on kiinnittää huomiota itseesi ja omiin tunteisiin. Ensimmäinen sudenkuoppa onkin ajatella, että sinä itse ole