Siirry pääsisältöön

Kaksoisliekki Osa 12: Mitä tapahtuu, jos päästät uskomuksistasi irti?


Raja reaalimaailman ja ajatustesi välillä on hiuksen hieno. Uskomuksesi tekee sinusta uskomuksiesi kaltaisia. On toki selvää, että synnymme yksilöllisillä kognitiivisilla kyvyillä sekä ympäristön vaikutukset tekevät meistä sellaisia kuin me olemme. Näitä asioita on turha murehtia koska niihin ei käytännössä voi vaikuttaa. Tässä suhteessa elämä ei todellakaan ole reilua koska meillä on täysin eriarvoiset lähtökohdat elämään. Onneksi kuitenkin ollaan ja eletään täällä Suomessa joka mahdollistaa kyllä moninaisia asioita. Meillä on kuitenkin lähes rajattomat mahdollisuudet verrattuna niihin ihmisiin jotka elävät slummeissa absoluuttisessa köyhyydessä, ilman koulutusta ilman pienintäkään toivoa paremmasta elämästä.

Me kultapossut valitellaan kovin usein paskaa elämää. Tokihan kokemus on aina subjektiivinen ja sitä peilataan siihen ympäristöön missä eletään. Ne Intian slummit ovat vain kovin kaukaisia meillä täällä pohjolassa asuville ihmisille. Ihan samalla tavalla kuin meidän elämä on heille. Vertailu sinällään on täysin turhaa eikä se tämän kirjoituksen pointti ole. Usein ympäristön perimänä saamme nipun erilaisia uskomuksia joita ensisijaisesti vanhemmat ja muut lähimmät henkilöt meille ”tuottavat”. Eivät tahallaan, usein ihmiset toimivat parhaiksi katsomillaan tavoilla. Ikäväksi vain voi todeta, että jos ne moraaliset ja eettiset näkemykset ovat päin vittua niin ei siinä paljoa hyvää perintö lapsilleen voi jättää. Myös eri sukupolvien näkemykselliset erot luovat aika ajoin ristiriitaisia tilanteita.

Jokainen miestä tuntee henkilön, jonka moraalinen kompassi on niin päin helvettiä kalibroitu, ettei sen avulla voida suunnista edes sadan metrin päässä olevaan lähikauppaan. Jostain syystä nämä ihmiset tuntuvat pärjäävän elämässään ja jotkut jopa kohtuullisen hyvinkin. Jos asiaa tutkitaan syvällisemmin, nämä ihmiset toimivat omasta näkökulmastaan oikeutetusti. Sinun näkökulmastasi heidän toimintansa näyttää täysin käsittämättömältä ja he todennäköisesti ajattelevat sinusta samalla tavalla. On toki monta asiaa, joista voidaan sanoa ilman subjektiivistakin kokemusta, onko ne moraalisesti ja eettisesti oikein, tämä ei kuitenkaan ole se homman juju. Tärkeämpään on miettiä omia uskomuksiaan oman toimintansa takana. Kuten sanottu, me kaikki toimimme oman arvomaailmamme, elämänkatsomuksen ja etiikkaamme mukaan. Mutta mitä jos siellä onkin asioita, jotka on jo lähtökohtaisesti kalibroitu väärin?

Ajatus on hieman pelottava. Toimit ja teet asioita tiedostaen ja tiedostamattasi ja elät vakaassa uskomuksessa, että tämä on absoluuttisen oikein. Sitä mitä et näe, et tosiaan näe. Sitä mitä et tiedä, et todellakaan tiedä. Yritä joskus kertoa 15 vuotiaalle teinille minkälaista on olla aikuinen ja mitä siihen kuuluu. Ihan samalla tavalla sinä olet tuo teini, joka on matkalla 5D maailmaan. Opit kyllä matkalla paljon, niin kuin jokainen meistä oppii. Mutta todelliset muutokset lähtevät liikkeelle, kun oivallat jotain sellaista mikä on haudattu syvälle piiloon. Ne ovat niitä hankalimpia uskomuksia ja luuloja ja ne haittaavat eniten elämääsi.
Näiden huonojen uskomuksien näkeminen on äärimmäisen haastavaa. Niiden paikantaminen ja nitistäminen sattuu sieluun ja egoon. Se vaatii antautumista ja irti päästämisen jostain vanhasta. Vanhasta luopuminen on aina vaikeaa, jopa sellaisesta vanhasta joka olisi täyttä paskaa. Käsittämätöntä mutta niin se vain menee. Ihminen pitää luonnostaan kiinni siitä, mitä sillä on, riippumatta siitä onko se hyvää vai huonoa. Jos kuitenkin saat tukevan niskalenkin elämää haittaavasta uskomuksesta ja puolinelsonilla kellistät sen tatamiin, olet todella pitkällä.

Irti päästämisen huomaa aina siitä, että ympäristösi reagoi. Sinä muutuit ja samalla jotain ympärilläsi muuttui. Tämän on lähes taianomaista mutta tarjoaa uskomattomia elämän oivalluksia ja lisämotivaatioita tehdä lisää muutoksia ja pyrkiä eteenpäin.

Valo Vilenius, kaksoisliekkeyden cowboy muttei kuitenkaan Brokepack Mountainin hengessä. Villiorinakin tunnettu, kesyttämätön individualisti, 3D miesten pahin painajainen joka latoo faktat tiskiin asioita kaunistelematta. Tämä oli todistetusti Valon asiallisin kirjoitus ikinä. Valo lupaakin pahentaa tapojaan ja palata enemmän hänelle tutuille poluille. Virtuaalipiiskaa pepulle voi lätkiä osoitteeseen kaksoisliekit@gmail.com

Valo Vilenius

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kaksoisliekki Osa 6: Kaksoisliekkimatkan vaikutuksia elämääsi

Kaksoisliekit kohtaa ja elämäsi ei ole enää entisellään Se kuuluisa kaksoisliekkikohtaaminen on tapahtunut ja elämässä myllertää muutokset. Usein nämä muutokset kuvataan romanttisen kauniina ja rakkauden täyteisenä asiana. Todellisuudessa kyse on Talvivaaran ympäristökatastrofin kaltaisesta täystörmäysestä, jotka onneksi ajan myötä on saatu hallintaa ja kohti kestävämpää kehitystä. kaksoisliekki matkassa on hyvin samanlaiset piirteet, koko homma vaikuttaa yhdeltä jättimäiseltä katastrofilta ylitsepääsemättömine ongelmineen mutta sinnikkäästi työtä tekemällä ne asiat alkavatkin järjestyä ja jokainen uusi päivä ajoittaisine notkahduksineen onkin lopulta parempi kuin edellinen. Kaksoisliekin elämässä alkaa tapahtua muutoksia. Tässä muutama ajatus teille liekkimatkalaisille. 1      Ystäväpiiriin tulee muutoksia On kovin yleistä, että ihmisiä häipyy elämästäsi. Niin toki tapahtuu muutenkin mutta tämä aika ei jätä sinulle enää sellaisia henkilöitä lähellesi ketkä eivät ole oi

Kaksoisliekki Osa 1: Kaksoisliekki, kaksoissielu vai kaksoissäde. Rakkaalla lapsella on monta nimeä

Aika yhden tekevää mitä nimitystä käytämme. Kyse on saman sielun kahdesta puolikkaasta. Jos olet kohdannut omasi, on tämä blogi juuri sinua varten. Suurin osa Suomeksi kirjoitetusta liekkimateriaalista toistelee niitä samoja mantroja ja ovat pääasiassa listauksia siitä mitä kaksoisliekkeys on. Syvällisempää materiaalia ei juurikaan ole. Tämä blogi muuttaa asian, joten tervetuloa mukaan. Kaksoisliekki, mutta mitä muuta olen? Ennen kuin aloitan jorinani liekkeydestä, jonka tarkoitus tulee olemaan provosoida sinua, kerron ensin hieman itsestäni. Olen mies, nuori vai vanha? Sitä ei voi tietää. Työelämässäkö? Todennäköisesti tai myös mahdollista että olen yhteiskunnan rahoilla elävä nettitrolli. Vaatekaappia koristaa huippumuoti tai kulahtaneet ysärivaatteet, pidän estetiikasta, älyllisistä keskusteluista, raskaasta liikunnasta (en tosiaan jooga järvenrannalla tai käytä pellavahousuja), olen luonteeltani analyyttinen akateemikko ja individualisti samassa paketissa, kävin yli kymmen

Kaksoisliekki Osa 2: Liekkien maalliset ongelmat ja mitä niille pitäisi tehdä?

Kaksoisliekki, oletko hukassa? Jos syystä tai toisesta et ole tekemisissä liekkisi kanssa, siitä on turha huolestua. Te olette aina yhdessä riippumatta fyysisestä sijainnistanne tai edes siitä puhutteko toisillenne. Hyvin tyypillistä karkuun juoksevalle osapuolelle on vältellä toista, käyttäytyä kuin toista ei olisi olemassakaan. Älä välitä tästä, pahaltahan se tuntuu mutta niin on tarkoituskin. Meillä on sielussa ja mielen syövereissä haavoja jotka vaativat parantumista. Omat ongelmat on käsiteltävä, pahimmat demonit kohdattava ja ennen kaikkea, sinun on oltava onnellinen ihan itseksesi ilman liekkiäsi. Se että toinen osapuoli juoksee karkuun, ei tarkoita, etteikö hän rakastaisi sinua. Kyllä rakastaa, ihan yhtä paljon kuin sinä häntä. Teille hyvin identtinen polku kuljettavana. Kun jokin haaste tulee eteesi, on se sama haaste myös liekilläsi edessä. Äärimmäisen tärkeää on kiinnittää huomiota itseesi ja omiin tunteisiin. Ensimmäinen sudenkuoppa onkin ajatella, että sinä itse ole