Siirry pääsisältöön

Kaksoisliekki Osa 7: Ottaako ego vallan?

Kaksoisliekkisuhteista puhuttaessa ihmisten kanssa, ketkä eivät suhteessa elä, johtaa usein hassuihin tilanteisiin. Onko tuttu tilanne, kerrot liekkisuhteestasi ja saat vastaukseksi jotain tämän tyylistä: joo mullakin oli kauan aikaa sitten sellainen lyhyt juttu, kun olin lomalla ulkomailla, mä rakastuin niin tulisesti mutta pääsin kyl aika nopee siit irti. Tai: mitä sä tollasessa roikut kiinni sehän vaan käyttää sua hyväksi, unoha se ja jatka elämääs, maailma on täynnä miehiä/naisia. Ja näitähän voisi jatkaa loputtomiin.

Luonnollisesti näitä kaksoisliekki keskusteluita ei välttämättä kannata jatkaa ja on usein parempi välttää niitä kokonaan. Ne johtavat vain huonoihin fiiliksiin. Yllä kuvatut kommentit on myös esimerkki sisällöttömistä vinkeistä ja neuvoista mitä suurin osa ihmistä tykkää viljellä ympäristöönsä. Nämä ovat kuin laitumella kirmaavia lampaita jotka yksi kaunis päivä unohtuvat nukkumaan pellolle ja leikkuupuimuri ajaa päältä. Tämä tarkoittaa sitä että se oma sokeus johtaa lopulta siihen että homma on ohi etkä ehdi tehdä enää yhtään mitään.

Kaksoisliekki ja hyvät neuvot kalliit

On kuitenkin paljon rakentavampaa ja eteenpäin vievämpää miettiä mistä nämä neuvot tulevat ja mikä niiden syntyyn vaikuttaa kuin naureskelle ihmisten tyhmyydelle. Vaikutustekijöitä on monia mutta ego on yksi suurimmista. Ego säätelee käytöstä ja peittää allensa vain hyviä asioita. Ego ei pelkästään peitä, vaan se sulkee hyvät asiat syvälle vankityrmään mistä ulospääseminen on vaikeaa. Mitä pidempään ego on vallassa, sitä vaikeampi siitä paskasuosta on nousta ylös. Hyviä uutisia on kuitenkin luvassa, syvinkään suonsilmä ei ole niin syvä, etteikö sieltä voisi ylös päästä.

Ego tykkää pelata pelejä, se käyttää polttoaineenaan turhamaisuutta, ego haluaa olla jotakin, siis jotain turhaa millä ei oikeasti ole mitään väliä. Ego voi esimerkiksi haluta olla rikas, jotta sitä kunnioitetaan ja arvostetaan. Todellisuudessa jos olet idiootti ja rikas, ajaudut vielä pahempiin ongelmiin kuin missä olet nyt. Ego uskoo siihen, että muutos tapahtuu, kun ulkopuolella joku asia muuttuu ja tässä tapauksessa sitä ego havitteleekin. Todellisuudessa mikään ei muuta ennekuin sisälläsi olevat asiat muuttuvat.

Kaksoisliekin muistilista

Parisuhteessa ego onkin varsinainen myrkky joka pitäisi neutralisoida. Pien muistilista teille egovempuloille jotka pyristelette paskoissa suhteissanne:

·         Toisen vuoro soittaa, mä en soita
·         En vastaa puhelimeen etten vaikuta liian helpolta
·         Annetaan toisen juosta perässä ja katsotaan kuinka paljon se mua haluaa
·         Haastat tahallasi riitaa jotta saat puolisostasi tunnereaktion irti
·         Pidät itseäsi huumorintajuisena mutta todellisuudessa sinua naurattaa vahingonilo ja toisten kustannuksella nauraminen.

Varsinkin tämä viimeinen. Toisten kustannuksella nauraminen on sellaista pientä henkistä päivittäistä väkivaltaa missä huumoria revitään toisesta ihmisestä. Kannattaa muistaa, että vaikka tuntisit kumppanisi perinpohjin, et siltikään aina tiedä millä tuulella ja vireystilassa hän on. Toisena päivänä huoleton kuitti voi naurattaa ja toisena päivänä syöstä toisen suoraan moreenikerrosten läpi helvetin liekkeihin. Vahingonilosta sen verran että se on alhaisinta huumoria mitä on olemassa. Jos vahingonilo on sinun mielestä hauskaa, olet todennäköisesti alhaisinta paskaa jota maapäällään kantaa.

·         ”hyvän tahtoinen kuittailu”
·         Toisen nolaaminen julkisesti kavereiden nähden
·         Oman erityisaseman korostaminen ja erityiskohtelun vaatiminen
·         Kykenemätön pyytämään anteeksi
·         Kykenemätön ajattelemaan että omassa toiminnassa olisi mitään vikaa
·         Pitkävihaisuus ja kaunankantaminen
·         Passiivisagressiivnen käytös (esim mykkäkoulu

Nämä ja monet muut asiat on egon tekosia mutta viestivät myös samalla henkisistä ongelmista joita sinulla todennäköisesti on. Ota peili käteen tai jos et itse kykene näitä asioita ratkaisemaan, niin läheltäsi varmasti löytyy joku henkilö joka sinulle voi näistä kertoa. Vaatii tosin sen että olet valmis ottamaan vastaan juuri sen mitä sinun tulee kuulla, eikä se todennäköisesti ole kovin kivaa kuultavaa.


Kaksoisliekit ja ego eivät kuitenkaan viihdy samassa paketissa. Jos olet kaksoisliekkisuhteessa, sinun tulee ensi tilassa päästä irti egosi riepovasta vaikutuksesta. Koska liekkisuhteissa kaikki käsittelemättömät asiat aktivoituvat, johtaa se auttamatta siihen että on paska olla. Jos ego vielä ottaa tässä kohtaa isoa roolia voi tapahtua hyvinkin peruuttamattomia tai kauas kantoisia asioita.

Kaksoisliekki ja tehtävälista

Opettele siis seuraavia asioita. Sanat on vain sanoja ja jos niille ei anna syvempää merkitystä jää niiden sanoma täysin vajaaksi:

<3 Anteeksiantoa

Helppo ymmärtää, vaikea toteuttaa. Jos sinua on kohdeltu todella huonosti, voi olla vaikeaa antaa anteeksi. Anteeksiannon konsepti on kuitenkin yksinkertainen eikä vaatine suurempaa avaamista

<3 Hyväksymistä

Jos elämässä menee huonosti, asiaa ei yhtään auta se, että hyväksyt tilanteesi ja toteat että paskaa on ja tämä on nyt vaan jotenkin kestettävä. Hyväksyminen tarkoittaa sitä että hyväksyt sen hetkisen tilanteesi mutta et tyydy siihen. Elämässä tapahtuu paljon satunnaisia asioita, joihin on mahdotonta vaikuttaa, voit kuitenkin muuttaa asennettasi, hyväksyä sen, että meille kaikille sattuu ja tapahtuu asioita. Niistä on vaan jotenkin selvittävä, muuta vaihtoehtoa ei ole.  Hyväksyntä on myös toisten ihmisten hyväksymistä sellaisina kuin he ovat. Parhaat meistä kykenee nostamaan toisia ylös ja auttamaan eteenpäin elämässä mutta se ei koskaan lähde tarpeesta muuttaa toista ihmistä, se lähtee halusta auttaa ja hyväksyä kaikki sellaisina kuin olemme.

<3 Ymmärrystä

Ymmärtäminen on helppoa silloin kun asiat on helppoja. Minulla on tästä runsaasti esimerkkejä omasta elämästäni. Koska en ole perinteinen mies millään mittarilla, eikä ajatukseni edusta mainstreamia missään muodossa, on sitä ollut aika vaikea puolisoideni ymmärtää. Lähinnä tämä on johtanut erilaisiin raivokäyttäytymisiin ja alistamisyrityksiin ja lopputulos on aina ollut huono. Tärkeintä tässä on keskittyä siihen toisen ihmisen maailmaan. Meillä kaikilla on hyvin erilaiset lähtökohdat elämään jotka yhdessä konginiitisten kykyjen ja elämässä tapahtuneiden asioiden kanssa muodostavat sen mitä me tänä päivänä olemme. Tästä syystä syvällinen toisen ihmisen ymmärrys vaatii psykologista silmää ja laajonen kokonaisuuksien ymmärtämistä. Tämä on kuitenkin mahdollista mutta vaikeaa. Jo pelkästään halu ymmärtää toista saattaa asioita alulle. Jos kaksi erilaista elämänkatsomusta ja arvomaailmaa kohtaa, ei toisen päätä voi millään käännyttää ja jos tätä yrität johtaa se väistämättä konfliktiin. Yritä mieluummin nähdä toisen näkökulmia asioista ja samalla oma maailmasikin avartuu.

<3 Kärsivällisyyttä

Varsinkin kaksoisliekkisuhde vaatii kärsivällisyyttä ja aikaa. Henkinen kasvu ei tapahdu hetkessä ja kovapäisinä ihmisinä me tarvitaan usein omia kokemuksia, jotta edes joku asia uppoisi sinne paksun kallon syövereihin. On aika harvassa tilanteet jossa hermojen menettäminen johtaa johonkin positiiviseen. Yleensä se johtaa paskan lentämiseen ympäristöösi jonka jälkeen lähelläsikin olevilla ihmisillä on huono olla. Tämän jälkeen sitä vasta voittajaksi itsensä tunteekin.

<3 Auttamista

Toisten auttaminen tuo hyvän mielen mutta sen lähdettävä halusta auttaa ja palvella muita. Ilman että odotat siitä tunnustusta tai palkintoa. Yleisti törmää asiaan, jossa toisten ihmisten avun tarvetta käytetään vallan välineenä. Työelämässä hyvinkin yleinen toimintatapa on pitää tiedot itsellään ja olla jakamatta sitä muille. Tämä ajatusmalli vie täysin päinvastaiseen suuntaan mitä auttaja itse ajattelee. Todellinen avunantaja on niin arvokas yhteisölle ja ihmisille ettei siitä haluta luopua. Ole siis auttavainen vapaasta tahdosta ja katso mitä ympärilläsi alkaa tapahtua.



Valo Vilenius, kaksoisliekki tuo rakkauden herne-maissi-paprika jossa on monta outoa komponenttia yhdessä mutta siltä se aivan käsittämättömän suosittu. Jos on asiaa Valolle, ota yhteyttä kaksoisliekit@gmail.om

Valo Vilenius

Kommentit

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kaksoisliekki Osa 6: Kaksoisliekkimatkan vaikutuksia elämääsi

Kaksoisliekit kohtaa ja elämäsi ei ole enää entisellään Se kuuluisa kaksoisliekkikohtaaminen on tapahtunut ja elämässä myllertää muutokset. Usein nämä muutokset kuvataan romanttisen kauniina ja rakkauden täyteisenä asiana. Todellisuudessa kyse on Talvivaaran ympäristökatastrofin kaltaisesta täystörmäysestä, jotka onneksi ajan myötä on saatu hallintaa ja kohti kestävämpää kehitystä. kaksoisliekki matkassa on hyvin samanlaiset piirteet, koko homma vaikuttaa yhdeltä jättimäiseltä katastrofilta ylitsepääsemättömine ongelmineen mutta sinnikkäästi työtä tekemällä ne asiat alkavatkin järjestyä ja jokainen uusi päivä ajoittaisine notkahduksineen onkin lopulta parempi kuin edellinen. Kaksoisliekin elämässä alkaa tapahtua muutoksia. Tässä muutama ajatus teille liekkimatkalaisille. 1      Ystäväpiiriin tulee muutoksia On kovin yleistä, että ihmisiä häipyy elämästäsi. Niin toki tapahtuu muutenkin mutta tämä aika ei jätä sinulle enää sellaisia henkilöitä lähellesi ketkä eivät ole oi

Kaksoisliekki Osa 1: Kaksoisliekki, kaksoissielu vai kaksoissäde. Rakkaalla lapsella on monta nimeä

Aika yhden tekevää mitä nimitystä käytämme. Kyse on saman sielun kahdesta puolikkaasta. Jos olet kohdannut omasi, on tämä blogi juuri sinua varten. Suurin osa Suomeksi kirjoitetusta liekkimateriaalista toistelee niitä samoja mantroja ja ovat pääasiassa listauksia siitä mitä kaksoisliekkeys on. Syvällisempää materiaalia ei juurikaan ole. Tämä blogi muuttaa asian, joten tervetuloa mukaan. Kaksoisliekki, mutta mitä muuta olen? Ennen kuin aloitan jorinani liekkeydestä, jonka tarkoitus tulee olemaan provosoida sinua, kerron ensin hieman itsestäni. Olen mies, nuori vai vanha? Sitä ei voi tietää. Työelämässäkö? Todennäköisesti tai myös mahdollista että olen yhteiskunnan rahoilla elävä nettitrolli. Vaatekaappia koristaa huippumuoti tai kulahtaneet ysärivaatteet, pidän estetiikasta, älyllisistä keskusteluista, raskaasta liikunnasta (en tosiaan jooga järvenrannalla tai käytä pellavahousuja), olen luonteeltani analyyttinen akateemikko ja individualisti samassa paketissa, kävin yli kymmen

Kaksoisliekki Osa 2: Liekkien maalliset ongelmat ja mitä niille pitäisi tehdä?

Kaksoisliekki, oletko hukassa? Jos syystä tai toisesta et ole tekemisissä liekkisi kanssa, siitä on turha huolestua. Te olette aina yhdessä riippumatta fyysisestä sijainnistanne tai edes siitä puhutteko toisillenne. Hyvin tyypillistä karkuun juoksevalle osapuolelle on vältellä toista, käyttäytyä kuin toista ei olisi olemassakaan. Älä välitä tästä, pahaltahan se tuntuu mutta niin on tarkoituskin. Meillä on sielussa ja mielen syövereissä haavoja jotka vaativat parantumista. Omat ongelmat on käsiteltävä, pahimmat demonit kohdattava ja ennen kaikkea, sinun on oltava onnellinen ihan itseksesi ilman liekkiäsi. Se että toinen osapuoli juoksee karkuun, ei tarkoita, etteikö hän rakastaisi sinua. Kyllä rakastaa, ihan yhtä paljon kuin sinä häntä. Teille hyvin identtinen polku kuljettavana. Kun jokin haaste tulee eteesi, on se sama haaste myös liekilläsi edessä. Äärimmäisen tärkeää on kiinnittää huomiota itseesi ja omiin tunteisiin. Ensimmäinen sudenkuoppa onkin ajatella, että sinä itse ole